marjanraven.nl

Website van kunstenaar en docent Marjan Raven

Over Marjan Raven

Vanaf mijn zesde jaar heb ik teken- en schilderlessen gevolgd. Ik ben in 1978 als docent tekenen aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten afgestudeerd te Den Haag. Daarnaast heb ik een aantal cursussen gevolgd vanuit de Kunstzinnige Therapie en volgde ik een opleiding voor Tekentherapie. In 2017 ben ik afgestudeerd aan de kleinste en noordelijkste academie Foudgum. Ik geef sinds 1980 teken- en schilderlessen aan beginners en gevorderden. Als docent was ik vijf jaar verbonden aan een opleiding voor Tekentherapie, waar ik aan één van de afstudeerrichtingen vorm gaf. Sinds 2005 ben ik oprichtster en directeur van Vrije Academie ’t Pad. ACT helpt mij richting en inhoud te geven in de uitvoering van mijn lessen maar ook in het leiding geven.
Als beeldend kunstenaar ervaar ik in het tot schilderen komen zelf de kracht van het scheppend bezig zijn. De prachtige worsteling die daar bij hoort geeft me direct het goede gevoel van leven, hier en nu, met alles dat er bij komt kijken. Daar houd ik van. Het gewone leven om mij heen raakt en ontroerd mij. Daarin zie ik in het spel tussen licht en donker en de mensen die daar tussenin bewegen de gelaagdheid van het bestaan.
Contact: raven.marjan@gmail.com